NOTÍCIES

De totes les publicacions de les Nacions Unides i les seves insitucions especialitzades, El Correu de la UNESCO sempre ha estat el preferit per l’audiència, va dir el 1988 el periodista americà Sandy Koffler, el fundador de la publicació i el seu primer Editor-en-Cap.

El Correu de la UNESCO té com a missió principal promoure els Ideals de la UNESCO i mantenir una plataforma pel diàleg entre cultures i proveir un fòrum de debat internacional.

Els articles expressen les opinions dels seus autors i no representen necessàriament les opinions dels Amics de la UNESCO de Barcelona.

linea

 

ARTICLES

 

 

Una plataforma premiada per la UNESCO ofereix educació, integració y esperança als refugiats

Una plataforma desenvolupada per ampliar l’ accés a la educació superior dels refugiats com a primer pas cap a la integració és una de les dues guanyadores del Premi “Rey Hamad” de la UNESCO 2016 sobre l’ús de les TIC en la educació.

 


El FC Barcelona reitera el seu suport a la campanya “Sense respecte no hi ha joc”

El president del club de futbol FC. Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha visitat avui la seu de l’ UNESCO a París per mostrar el seu suport a la campanya contra la discriminació en l’esport “Sense respecte no hi ha joc”, i explorar possibles vies de col·laboració amb la Organització.

 


Informe de la UNESCO sobre aprenentatge de joves i d’adults serà llençat per América Llatina i el Carib

El tercer informe GRALE aborda l’impacte de l’aprenentatge i la educació dels adults en la salut i el benestar, en la feina, i en el mercat de treball i en la vida social, cívica i comunitària.

 


Acte inaugural “Dia Internacional de la dona i la noia en la ciència”

La igualtat de gènere és una prioritat global de la UNESCO, i promoure la inclusió d’oportunitats de dones i noies en les ciències és en el centre d’aquesta acció.


UNESCO Perú: La justícia intercultural té un nom i és la inclusió social

Construir justícia intercultural és el desafiament més gran, en la mesura què la llengua no només tradueix una expressió dels drets lingüístics i culturals, sinó que és just un dels drets humans que tenen els pobles originaris, camperols i indígenes per accedir als serveis en la seva pròpia llengua.”, va exposar Magaly Robalino Campos, Representant d’UNESCO a Perú

Peru Machu Picchu UNESCO

 


La UNESCO demana a la comunitat internacional suport per reconstruir el patrimoni cultural de l’Iraq massivament destruït

La Conferència Internacional de Coordinació per la Salvaguarda del Patrimoni Cultural en les Zones alliberades de l’Iraq ha conclòs avui en la Seu de la UNESCO després de dos dies de treballs en els que es varen fixar les pautes per elaborar un pla d’ acció urgent a mig i llarg terminis que contribueixi a preservar els rics, diversos i mil·lenaris llocs arqueològics del país, els seus museus, el seu patrimoni religiós i els seus centres urbans històrics.

Iraq