Acte d'inauguració del nou curs a la seu d'AUB


CARTA DE BENVINGUDA AL NOU CURS 2017/18

Benvolgudes i benvolguts sòcies i socis, simpatitzants,

Hem tornat de vacances amb el cor encongit pels dramàtics esdeveniments succeïts a les Rambles de Barcelona i al Passeig de Cambrils, pels disgustos i tristeses que s’han acarnissat sobre algunes famílies de Ripoll, i un munt de desgràcies properes a casa nostra.

Més enllà de tot el que coneixem i vivim aquí, hi hem d’afegir la situació política i social mundial amb els seus protagonistes d’honor Corea del Nord, Estats Units, …

Per això creiem que continua essent de vital importància la nostra tasca a l’Associació d’Amics UNESCO Barcelona. Treballar activament per millorar l’accés a la cultura i a l’educació facilita clarament el respecte i la comprensió. Treballar activament per a aconseguir que ens escoltem els uns als altres, afavoreix l’empatia. Tenim feina, no hi ha cap dubte!

Per això comencem el curs amb energia i amb actitud positiva i generosa que ens permetrà afrontar els nous reptes que ens depararan, sense cap dubte, aquests mesos propers. Els equips comencem, doncs, a escalfar motors amb les iniciatives que tenim sobre la taula.

Projectes de continuïtat com les trobades d’Arqueologia, les trobades d’Història, el Certamen Literari, els Viatgers, l’equip de Connecta, les trobades de Lectura, el grup de gestió…

… I projectes nous que iniciem amb il·lusió com són, per exemple, el nou equip de joves arqueòlegs i el seu projecte de recerca, l’inici incipient del grup UNESCO Jove, del grup de reflexió intergeneracional, del projecte Menjars del Món, de refrescar la reflexió sobre la ciutadania europea, … en definitiva trobareu molts espais que ens conviden a millorar com a persones i per extensió contribuir a millorar la nostra societat.

Creiem que és bonic compartir algun acte, com per exemple l’inici de curs, amb altres entitats companyes que treballen també per la democràcia i la cohesió. És per això que enguany inaugurarem el curs conjuntament amb l’Associació de Nacions Unides i molt probablement ens acompanyarà el delegat del Parlament Europeu a Barcelona i el president de l’Institut Català de la Mediterrània entre d’altres.

Serà un acte curt però entranyable. Escoltarem unes breus paraules dels representants de les entitats, gaudirem d’una mica de música i com a acte central comptarem amb la presència de l’actor Òscar Intente que ens presentarà l’adaptació de la conferència de l’escriptor Georges Steiner, titulada “LA IDEA D’EUROPA”.

Ho farem el proper dia 28 de setembre de 2017, a dos quarts de set de la tarda i l’acte es desenvoluparà a la nostra seu del C/ de Mallorca, 207 pral.  D’aquí a uns dies penjarem el programa de l’acte. Veniu!!! Us agradarà!!!

Barcelona, a 10 de setembre de 2017
Rosa – M Pujol
Presidenta – Amics Unesco BarcelonaAquí podeu veure imatges de la terrassa de la seu d’Amics Unesco Barcelona plena d’assistents. Com a acte central vàrem comptar amb la presència de l’actor Òscar Intente que ens presentà l’adaptació de la conferència de l’escriptor Georges Steiner, titulada “LA IDEA D’EUROPA”.

Amics de la Unesco de Barcelona