Aula de Ciència i Tècnica a AUB: Col·loqui "La Bioquímica, clau en la lluita contra malalties com la diabetis, l'obesitat o el càncer"

Es desenvoluparan conceptes bàsics que han permès el canvi de paradigma des de fa 50 anys fins ara. Les malalties en qüestió produïen la mort d’un alt percentatge de persones fa només 50 anys i ara, a casa nostra, aquest percentatge ha baixat notablement gràcies, en part, als importants avenços de la bioquímica.

Alguns elements químics són fonamentals per a la vida. Per exemple el ferro, Fe (la bola verda en el centre de la imatge) és l’element clau de l’hemoglobina, proteïna encarregada de transportar l’oxigen que respirem, des dels nostres pulmons als nostres teixits, mitjançant els glòbuls vermells (hematies) de la sang.  L’hemoglobina també fa altres funcions cabdals per al nostre cos i la nostra salut. La imatge n’és una representació.


A càrrec de Josep Maria Fernández-Novell,  Llicenciat en Química i doctor en Bioquímica per la Universitat de Barcelona. Actualment és professor del Departament de Bioquímica i Biomedicina Molecular de la Universitat de Barcelona i Vicedegà del Col·legi Oficial de Químics de Catalunya. Una de les seves prioritats és la divulgació de la química, de la ciència en general, a tots els nivells i amb molt de gust respondrà a les preguntes dels assistents.


Dijous 25 d’abril, a les 19 hores, a la seu d’Amics Unesco de Barcelona (C/ Mallorca, 207, pral.).

Aportació: 3 € / Socis i voluntaris gratuït

Amics de la Unesco de Barcelona