Aula de Ciència i Tècnica a AUB: "Mengem química cada dia: què ens diuen les etiquetes dels aliments?"

En cada una de les seves sessions mensuals, el cicle “Aula de Ciència i Tècnica a AUB” us vol proposar temes d’actualitat i d’interès. Al mateix temps, desitgem presentar els aspectes menys coneguts o difosos o presentar-los amb perspectives poc usuals.

En aquesta segona part de la seva exposició, sol·licitada pels assistents a l’anterior del passat 14 de novembre de 2018, el Dr. Mans ens posarà al corrent de les noves etiquetes nutricionals (i de la seva nova reglamentació) que ens anirem trobant als embalatges dels aliments a partir del proper mes de juny.

Entre altres coses, també ens relacionarà una mica més els elements químics amb els aliments i ens introduirà en la importància de la Taula Periòdica dels Elements Químics, ja que el 2019 ha estat proclamat per l’ONU com l’Any Internacional de la Taula Periòdica (IYPT en anglès).

A aquesta commemoració s’hi han afegit diversos grups d’interès, entre ells la UNESCO, societats científiques, sindicats, institucions educatives i d’investigació, plataformes tecnològiques, organitzacions sense ànim de lucre per tal de divulgar la seva rellevància, les seves aplicacions i la seva contribució a la societat.


A càrrec del Dr. Claudi Mans Teixidó, catedràtic emèrit del Departament d’Enginyeria Química i Química Analítica de la UB. Divulgador de la ciència quotidiana, amb vuit llibres de divulgació, més de 200 articles i gran nombre de conferències. Col·laborador de CosmoCaixa i d’elBulliLab, entre altres diverses ocupacions.


Dijous 17 de gener de 2019, a les 19 hores, a la seu d’Amics Unesco de Barcelona (C/ Mallorca, 207, pral.).

Aportació: 3 € / Socis i voluntaris gratuït

 

Amics de la Unesco de Barcelona