Aula de Ciència i Tècnica a AUB: "Tecnología Ambiental y necesidades sociales"

Les noves tecnologies (panells solars, telèfons mòbils, bateries cada cop més potents i més sofisticades, multiplicació de dispositius electrònics emprats massivament, aerogeneradors….) tenen costos cada cop més elevats de fabricació i, al final de la seva vida útil, ens requereixen tècniques cada cop més complexes i també més costoses per al seu reciclatge.

Per altra banda també, tenint present que el 22 de març és el Dia Mundial de l’Aigua, que enguany el seu lema és Leaving No One Behind (Human Rights and Refugees) o sigui, No deixar Ningú Endarrere (Drets Humans i Refugiats) i que el decenni 2018 -2028 és el Decenni Internacional per a l’Acció “Aigua per al Desenvolupament Sostenible” es comentarà que les sequeres (i al mateix temps les inundacions) provocades pel canvi climàtic, l’augment de la població mundial, l’augment de la contaminació… fan que l’aigua sigui actualment considerada l’Or Líquid. Segons la Cimera Mundial del Clima (París, 2015) el 2048, entre el 43% i el 50% de la població mundial podria no disposar d’aigua potable i això podria provocar multitud de conflictes armats.


A càrrec del Dr. José Costa López, Catedràtic i Professor Emèrit d’Enginyeria Química i Degà de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Químics de Catalunya, ens oferirà una panoràmica d’ambdues problemàtiques i atendrà les preguntes dels assistents.


Dimecres 20 de març, a les 19 hores, a la seu d’Amics Unesco de Barcelona (C/ Mallorca, 207, pral.).

Aportació: 3 € / Socis i voluntaris gratuït

Amics de la Unesco de Barcelona