Cicle musical "En clau de dona" - Conferència "Les compositores sonen".

Cicle de 5 sessions, una conferència i 4 concerts de música en directe. Al final de cada conferència o concert es podrà fer una mica de debat i torn de preguntes. Als concerts hi haurà una breu introducció de les compositores que s’interpretaran.

Vol difondre l’aportació musical i el talent de les dones compositores més rellevants al llarg de la història de la música occidental, tot escoltant i analitzant les obres de les compositores de diferents èpoques.

A càrrec de Montserrat Morera Isern, catedràtica de música d’Institut i Llicenciada en psicologia.

Preu (5 sessions): 60 €  (socis i voluntaris 45 €)


PROGRAMACIÓ:

  • 14 de març: Conferència “Les compositores sonen”. Es presentarà tot el cicle i es farà un repàs per la història de la música fent esment a l’aportació que en cada època han fet les compositores.
  • 21 de març: Concert en directe “En veu de dona”. Escoltarem les peces més significatives per a veu (soprano) i piano des de l’època medieval fins a l’actualitat.
  • 4 d’abril: Concert en directe “El piano en femení”. Escoltarem l’obra per a piano, tant pel que fa a obres solistes com per a piano a 4 mans, de les diferents èpoques fins a l’actualitat.
  • 2 de maig: Concert en directe dedicat a “Les composicions femenines del romanticisme europeu per a arpa”.
  • 9 de maig: Concert en directe dedicat a “Les composicions per a veu i piano de les compositores catalanes del modernisme i del noucentisme”.

 


 

 

Amics de la Unesco de Barcelona