Concert d'arpa a càrrec de l'arpista Arnau Roura

Amb un concert molt especial, concretament el d’arpa a càrrec de l’arpista Arnau Roura, clourem el I Cicle de Dones Compositores que vàrem iniciar el passat mes de març de 2018.


Dijous 31 de gener de 2019, a les 19 hores, a la seu d’Amics Unesco de Barcelona (C/ Mallorca, 207, pral.).

Col·laboració: 10 €


Nascut l’any 1990. Inicià els estudis musicals a l’edat de cinc anys a l’Escola Municipal de Música “La casa dels nens”, actualment l’EMME.

En acabar l’etapa elemental entrà al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, amb les màximes qualificacions, on fou deixeble de la catedràtica d’arpa Maria Lluïsa Ibáñez, que al seu torn havia estat alumna de Rosa Balcells. Al Conservatori estudià amb professors de renom com Xavier Boliart (harmonia i composició) o Albert Argudo (pràctica orquestral) i acabà l’any 2009 el grau professional amb la Menció d’Honor del Conservatori.

El 2011 començà els estudis superiors a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) de la mà de Magdalena Barrera. Allà també va treballar amb professors com Emilio Molina (improvisació), Kennedy Moretti (cambra) entre d’altres. Durant tota aquesta etapa pogué estar sota la batuta d’Antoni Ros Marbà, Salvador Brotons o Edmond Colomer. També és en aquest període on aprofundeix en la direcció coral amb els cursos organitzats de la FCEC.

A més dels estudis reglats, ha pogut treballar amb diversos arpistes de renom als cursos d’estiu que organitza l’Associació Catalana d’Arpistes. A més a més, ha aprofundit en el món de la composició i orquestració gràcies al mestre Josep Soler.

A l’acabar el grau superior, entrà com a professor a l’Escola Municipal de Música de l’Eixample on és l’actual professor d’arpa des de 2015. A més a més, a partir de gener de 2017 és el director del Cor Jove de l’Orfeó Atlàntida i sotsdirector del mateix Orfeó.

Ha participat, com a col·laborador, a l’Orquestra Simfònica del Vallès i també en altres orquestres del país, com també ha orquestrat i arranjat música per a diferents formacions i projectes. També en l’àmbit solista i conjunt de cambra ha ofert recitals a diferents teatres, auditoris, centres cívics al llarg d’aquests anys. Ja sigui com a solista, amb trio de cambra (flauta, viola i arpa) o acompanyant cors.

PROGRAMA

Six Pièces Brèves                                                                                         Henriette Renié (1875-1956)

Conte de Noël

    Recueillement

    Air de danse

    Invention a l’style ancien

    Rêverie

    Gavotte

Sonatina op. 38                                                                                               Teresa Borràs (1923-2010)

Reina Nefertiti                                                                                              Nina Makarova (1908-1976)

Rêverie                                                                                           Helena Stone Torgerson (1877-1841)

Feuillets d’album                                                                                        Henriette Renié (1875-1956)

Esquisse

    Danse d’autrefois

    Angelus

Paisatge                                                                                                            Teresa Borràs (1923-2010)

Esquisse                                                                                                        Henriette Renié (1875-1956)

Stalk                                                                                                                              Hannah Lash (1983)

Contemplation                                                                                            Henriette Renié (1875-1956)

Amics de la Unesco de Barcelona