Marató de lectura amb il·lustracions en viu "200 anys de Frankenstein"

“200 ANYS DE FRANKENSTEIN” – Més informació

Amics de la Unesco de Barcelona col·laborarà en una jornada dedicada a gaudir d’una de les obres literàries més influents de la literatura europea que va aportar dos dels personatges més populars de la mitologia contemporània. Resseguirem el “naixement” de la criatura, el seu aïllament, l’aprenentatge i l’assoliment de la consciència de sí juntament amb la set de venjança. Quins dilemes planteja? Com se senten creador i criatura davant l’existència? La sessió és oberta a tothom que vulgui participar llegint un fragment i anirà acompanyada de la projecció d’il·lustracions en directe.

A càrrec de Victoria Medina, de Tròpic de Capricorni, Eix de divulgació científica i cultural.
Il·lustracions en viu de Paula Alameda i David Soriano, de l’Escola Joso.


Al Centre Cívic Casa Golferichs. Veure mapa aquí

Dimarts 30 d’octubre, a les 17:30 h.


Cartell cicle confes_PETIT

HOMENATGE A MARY SHELLEY

Vine i puja a les golfes de Casa Golferichs a llegir una pàgina de “Frankenstein”. El monstre celebra 200 anys!

En català, en castellà, en anglès… vine a Casa Golferichs a llegir una pàgina de la novel·la “Frankenstein o el modern Prometeu” (1818), escrita per Mary Shelley quan tenia 21 anys. Casada amb el poeta Percy Shelley, “Frankenstein” es convertí en la seva obra més coneguda, i de la que s’han fet diverses adaptacions al cinema, convertint el monstre en una icona molt popular. Emmarcada entre la tradició de la novel·la romàntica i gòtica, es diu que amb aquesta escriptora anglesa, va néixer el gènere de la ciència-ficció.

Malgrat que ens ha arribat aquesta imatge terrorífica del monstre, el text explora temes molt interessants i vinculats amb el cervell, el pensament i la vida. El monstre que neix de la matèria inert va transformant-se en humà a mesura que adquireix el llenguatge. I tot i que neix innocent, la seva soledat i el seu horror el converteixen en un ésser menyspreat. Moltes preguntes i temes suggerents, succeeixen al voltant de l’obra: el principi de la vida i el mite de la creació, la llibertat i la responsabilitat (la moral científica), la imaginació i la raó, l’emoció i l’intel·lecte, la formació de la personalitat, la destrucció de la vida, etc., així com l’audàcia de la humanitat en relació amb Déu. D’aquí, el subtítol de l’obra: el protagonista intenta rivalitzar en poder amb déu, com una mena de Prometeu modern que arrabassa el foc sagrat de la vida a la divinitat.

I el teu monstre, com és? Com està representat en el teu imaginari? El de la Paula Alameda i el David Soriano –alumnes de l’ESCOLA JOSO. Centre de Còmic i Arts Visuals–, podràs veure’l en directe! Dels seus traços “naixeran” altres criatures que ens acompanyaran en aquesta jornada dedicada a gaudir d’una de les obres més influents de la literatura europea.

Comptem amb la col·laboració de l’ESCOLA JOSO, Centre de Còmic i Arts Visuals, Escola d’humanitats Artkhé, Amics de la UNESCO de Barcelona, Centre d’Estudis Australians i Transnacionals CEATS (UB), Terra Incognita Explorers, Grup d’Història de les Dones de Fent Història, Obrador d’històries, Biblioteca Joan Miró, Biblioteca Once. Ells i elles posaran les seves veus. I tu?

T’esperem!


Entitats col·laboradores: 

Escola Joso (Centre de Còmic i Arts Visuals)

Escola d’humanitats Artkhé

Amics de la UNESCO de Barcelona

Centre d’Estudis Australians i Transnacionals CEATS (UB)

Terra Incognita Explorers

Grup d’Història de les Dones de Fent Història

L’obrador d’històries

Biblioteca Joan Miró

Centre Cívic Casa Golferich