HISTÒRIA DELS AMICS UNESCO DE BARCELONA

Amics de la UNESCO de Barcelona, amb NIF G58119777, és la primera entitat UNESCO de l’Estat.

Portal Carrer Mallorca 207A finals dels anys cinquanta un grup de catalans d’esperit europeista, compromesos amb les llibertats i la lluita antifranquista, es van reunir per crear l’entitat capdavantera del moviment internacional d’Amics de la Unesco a la península. Va ser finalment autoritzada l’any 1960.

Amics de la UNESCO ha estat presidida per figures emblemàtiques com el Dr. Ramon Sarró, metge eminent, el científic que més tard president del Parlament de Catalunya Heribert Barrera, Sr. Miquel Porter-Moix o el Sr. Josep Martínez de Foix, entre d’altres personalitats.

L’associació ha engegat en aquests més de cinquanta-cinc anys d’història un gran nombre d’iniciatives i projectes, programes ambiciosos de coneixement de totes les identitats del món en els diversos àmbits del saber. I ha estat pionera d’un voluntariat actiu lliurat a fer tangible des de la realitat de Catalunya les grans fites de la UNESCO.

Reconeixements:

CREU DE SANT JORDI. La Generalitat de Catalunya l’1 de juny de 1992, li atorgà aquest guardó, «per la seva defensa tenaç dels drets humans i els valors cívics a Catalunya. Per la seva tasca de promoció d’intercanvis culturals que han contribuït tant a la difusió exterior de la cultura catalana, com a l’apropament a Catalunya d’altres cultures d’arreu del món.»

MEDALLA D’HONOR DE BARCELONA. El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona, el 4 de febrer de 2005, va concedir aquesta distinció «per la seva contribució en el transcurs de la seva trajectòria a la consolidació del civisme i la consciència ciutadana, a fer de Barcelona un lloc per viure i conviure.»

ENTITAT D’UTILITAT PÚBLICA. Va ser declarada per la Generalitat de Catalunya i publicada la resolució al DOGC, núm. 5394-5.6.2009, pàg.45433, el 5 de juny de 2009.


Recull històric i d’activitats al llarg del temps dels Amics UNESCO de Barcelona.Paraules de Federico Mayor Zaragoza, fent referència a la presentació del llibre “L’heroisme de la normalitat” del periodista i membre de la Junta d’AUB, Pep Martí i Vallverdú.Acte de presentació del llibre “L’heroisme de la normalitat” del periodista i membre de la Junta d’AUB, Pep Martí i Vallverdú (Palau Robert, 19-1-2017).
 

 

gràfic façana AUB