Us convidem a aquest webinar del cicle de conferències que organitzem amb la Fundació Víctor Grífols i Lucas, emmarcat dins els nostres Espais de reflexió, dedicat a debatre amb profunditat sobre temes vinculats a la bioètica.

ON LINE, a través de la plataforma ZOOM


GRAVACIÓ DE LA DARRERA CONFERÈNCIA "ENVELLIMENT I SOLEDAT" (14 d'abril)


GRAVACIONS DE SESSIONS D'AQUEST CICLE
PROGRAMACIÓ

12 de maig, a les 18.30 hores, "Final de la vida: qui decideix per mi?", a càrrec de Núria Terribas Sala.

PRÒXIM CURS SOBRE CIBERSEGURETAT

SESSIÓ INFORMATIVA: 29 d'abril - 19 h - Seu d'AUB
FORMULARI DE PREINSCRIPCIÓ: https://forms.gle/XWqtLsDxY83QZDZG8

Un col·loqui internacional sobre Arqueologia Amazònica celebrat a Quito (Equador), ara fa deu anys, reivindicava la necessitat d'un major diàleg i intercanvi d'informació entre els investigadors que treballen en la zona de la conca de l'Amazònia. El creixent nombre de jaciments arqueològics descoberts els darrers anys ha provocat un canvi de paradigma pel que fa a la comprensió de l'Amèrica del Sud precolombina. Ens endinsarem en els seus boscos tropicals per conèixer quines són aquestes noves descobertes i recórrer alguns dels seus paratges i antigues cultures.


10 sessions (1 h 30 min cadascuna) / dilluns de 18.30 h a 20.00 h.

Professora: Dra. Victòria Medina,  TRÒPIC DE CAPRICORNI, Eix de Divulgació Científica i Cultural.

Calendari: 12, 19 i 26 d’abril / 3, 10, 17 i 31 de maig / 7, 14 i 21 de juny

Classes presencials. En cas d’ordre de confinament, les classes s’impartiran de manera virtual.

Preu: 65 € (55 € socis d'AUB)

Reserva enviant un correu a lrc@amicsunescobarcelona.cat

PROGRAMA I MÉS INFORMACIÓ DEL CURS

Un sol continent –Àfrica–, una única falla geològica –la Vall del Rift– i un paisatge singular –la sabana– han conformat un escenari clau i excepcional on proves arqueològiques i paleontològiques situen els orígens de la humanitat.

En la primera part del curs vam donar a conèixer les principals descobertes i estat de la qüestió des que ens vàrem fer humans fins a l'arribada dels Homo Sapiens. En aquesta segona part, reprendrem l'arqueologia com a protagonista i redescobrirem una Àfrica que encara té molts interrogants respecte al seu passat. La transició de l'Edat de Pedra a l'Edat de Ferro arreu del continent és un dels temes més complexos per esbrinar l'arribada de l'agricultura i de la ramaderia, i de les seves primeres societats productores. Un curs inèdit que pretén sumar esforços al coneixement actual de la recerca en prehistòria africana i el seu llegat arqueològic.


10 sessions (1 h 30 min cadascuna) / dimecres de 12.30 h a 14.00 h.

Professora: Dra. Victòria Medina,  TRÒPIC DE CAPRICORNI, Eix de Divulgació Científica i Cultural.

Calendari: 14, 21 i 28 d’abril / 5, 12, 19 i 26 de maig / 2, 9 i 16* (sortida pendent de determinar) de juny

Classes presencials. En cas d’ordre de confinament, les classes s’impartiran de manera virtual.

Preu: 65 € (55 € socis d'AUB)

Reserva enviant un correu a lrc@amicsunescobarcelona.cat

PROGRAMA I MÉS INFORMACIÓ DEL CURS

Amb la finalitat de salvaguardar restes, llocs i monuments de civilitzacions antigues, la UNESCO va fer una crida l'any 1972 per regular i conservar el patrimoni cultural i natural mundial, amb un èxit sense precedents. Avui dia hi formen part més de 150 països i més de 1000 llocs declarats Patrimoni de la Humanitat. Repartits pels cinc continents, ens endinsarem en alguns d'aquests enclaus d'extraordinari interès arqueològic, cultural i natural.


10 sessions (1 h 30 min cadascuna) / dimarts de 19.00 h a 20:30 h

Professora: Dra. Victòria Medina, TRÒPIC DE CAPRICORNI, Eix de Divulgació Científica i Cultural.

Calendari: 13, 20 i 27 d'abril / 4, 11, 18 i 25 de maig / 1, 8 i 15 de juny

Classes presencials. En cas d’ordre de confinament, les classes s’impartiran de manera virtual.

Preu: 65 € (55 € socis d'AUB)

Reserva enviant un correu a: lrc@amicsunescobarcelona.cat

PROGRAMA I MÉS INFORMACIÓ DEL CURS

A càrrec de Sílvia Puig Pagès, Doctora en Belles Arts (UB). Professora de l'Escola Massana des de 1984, adscrita al Departament de Disseny i al d'Humanitats.

9 sessions de 90 minuts, dimarts (del 13 d'abril al 8 de juny) de 12 a 13.30 hores.
Preus: 55 € per a socis, 65 € per als no socis.

Inscripció prèvia, fins al 5 d'abril, clicant en aquest enllaç Formulari d'inscripció al curs "PARLEM D'ART II"

Del 6 al 9 d'abril es confirmarà l'inici del curs amb el nombre suficient d'alumnes i es comunicarà a cadascú les instruccions per al pagament.

PROGRAMA I MÉS INFORMACIÓ DEL CURS

CICLE

"APRENDRE DE L'ARQUITECTURA SOSTENIBLE"

Sessions on-line els dijous, de 18.30 h a 20 h.

Inscripció prèvia enviant un correu a lrc@amicsunescobarcelona.cat

GRAVACIONS DE LES SESSIONS

EXPOSICIÓ

"MATERIALS I TÈCNIQUES SOSTENIBLES EN LA RESTAURACIÓ"

A càrrec de:

L’exposició vol difondre els materials i tècniques tradicionals utilitzades al nostre patrimoni construït. Les principals causes de les lesions que sorgeixen als edificis històrics es deuen al desconeixement i a l’aplicació de materials inadequats i incompatibles en aquest tipus d’edificis.

Els estucs de calç, la ceràmica, la pedra artificial i les pintures minerals, que trobem en aquests edificis, estaven fets amb materials naturals que garantien entorns saludables i ecològics. Chroma Restauració del Patrimoni fa més de trenta anys que vetllem per una restauració respectuosa, amb materials i tècniques, que garanteixen la conservació del nostre patrimoni.

Acte d’inauguració el 18 de març a les 18.30 hores. Aforament limitat, es prega confirmar l’assistència al correu lrc@amicsunescobarcelona.cat

Per la visita es recomana demanar cita prèvia, al correu lrc@amicsunescobarcelona.cat


GRAVACIÓ DEL 2n CONCERT (14 d'abril)

Entrevista a Maria Canyigueral (Catalunya Ràdio)


DESCOMPTE PER ALS SOCIS D’AUB

Cal enviar un correu electrònic a lrc@amicsunescobarcelona.cat i se’ls facilitarà un codi que hauran d’introduir pel descompte.

Descarregar PDF del cartell aquí


A Amics de la UNESCO Barcelona hem creat un espai nou per a donar suport a tots aquells joves o associacions que estiguin iniciant la seva carrera professional i que requereixin un espai per a dur a terme els seus projectes relacionats amb els valors promoguts per la UNESCO. El nostre objectiu és generar una comunitat oberta a la cooperació i la col·laboració en què cada un dels seus membres contribueixi a impactar positivament en la societat.

Si hi esteu interessats, contacteu amb nossaltres al correu: hub@amicsunescobarcelona.cat

Més informació

CONTACTE:

Pere Esplugas, Vocal Junta Directiva

Tel. 667 999 422

pereesplugas@amicsunescobarcelona.cat

MONEDES CANVIABLES

BITLLETS CANVIABLES

Fullet informatiuD'acord amb les entitats de la xarxa civil catalana UNESCO, donem suport als Premis El Temps de les Arts

Book dels Premis "El Temps de les Arts"100 entitats adherides a la campanya de mobilització ciutadana per salvar la cultura #laculturaemtoca

A través del web laculturaemtoca.cat, la campanya anima els ciutadans que estimen la cultura a donar, comprar i/o difondre per retornar a la cultura tot el que ens ha aportat en els moments extremadament complicats de la pandèmia.

COMPRA / DIFON / DONA: Com funciona la campanya?

Més informació

Actua Cultura és una plataforma, integrada per la gran majoria del sector cultural que reclama que s’assigni a la cultura el 2% del pressupost que aprovi el Govern. És un programa d’accions, amb voluntat de participació oberta a tots els agents culturals, públics i privats, per mobilitzar-nos davant la necessitat urgent d’un canvi de paradigma en el tractament que les institucions, en concret, el Govern de la Generalitat de Catalunya, fan en la seva mirada cap a la cultura.

La plataforma assegura que el 2% és el mínim per tenir una cultura digna, una xifra àmpliament demandada al Parlament de Catalunya i que respon a la mitjana dels països de la Unió Europea.

Els sector del llibre, les arts escèniques, l’art, la música i l’audiovisual ens hem unit per primera vegada en aquesta plataforma per evidenciar la manca de consideració respecte de la cultura per part de les institucions i per dir prou per dignitat davant el 0,65% del pressupost que es destina actualment, una dotació que considerem injusta.


"RES TORNARÀ A SER IGUAL?"

Text de Miquel Compte

És aquesta una frase que es va escoltant des dels primers dies de la pandèmia. Pandèmia que podem pensar com un efecte del canvi climàtic, com una conseqüència de la tendència de l’home a ocupar espais en el nostre planeta i, per tant, a barrejar-nos amb animals i els seus bacteris o virus. O, com alguns creuen, com un virus de laboratori que es va escapar del control humà qui sap si voluntàriament.

És cert que res tornarà a ser igual? .... Seguir llegint"COVID-19: UNA NUEVA ERA PANDÉMICA"

Text d'Hugo Monteverde

El COVID-19 ens ofereix l’oportunitat de repensar la societat

El moment excepcional que la nostra societat està vivint ens demostra la fragilitat en la qual estem immersos. El confinament a les cases ens pot comportar una certa angoixa per diversos motius, tan lligats a la salut com a factors econòmics. Però també tenim una oportunitat de reflexió de com vivim i com volem viure.

Un dels nostres socis, Hugo Monteverde, ens aporta una reflexió que volem compartir amb vosaltres, per si us pot ser d’interès.

Llegir tot el text
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram