CICLE "Espais de reflexió en bioètica"

Els nous reptes de la reproducció humana, els misteris del cervell, el futur de la genètica, el control de les nostres dades de salut, els problemes de la soledat i l’envelliment, el final de la vida… Aquests temes vinculats a la bioètica i a la vida humana generen un intens debat i han esperonat Amics de la Unesco de Barcelona (AUB) i la Fundació Víctor Grífols i Lucas a sumar esforços per organitzar conjuntament un cicle de conferències per debatre’ls amb profunditat. Per això han signat un conveni per engegar aquest programa -dins de la secció “Espais de reflexió” d’AUB- que s’iniciarà el proper 1 d’octubre, precisament sobre la reproducció humana.

El conveni és important perquè suposa el treball conjunt de dues entitats emblemàtiques. Amics de la Unesco de Barcelona és la primera entitat Unesco creada a l’estat espanyol. Va ser fundada el 1959 per defensar els valors de la cultura, l’educació i la ciència. Continua sent, com aleshores, una associació independent basada en l’activitat dels seus socis, i un exemple de bona feina i servei al país des d’una catalanitat compromesa socialment.

La Fundació Víctor Grífols i Lucas està vinculada a la companyia Grífols, especialitzada en salut i medicina biològica, un referent mundial. La fundació es va crear per esperonar el debat i la reflexió sobre els aspectes vinculats a l’ètica i la salut. Aquest divendres, la directora general, Núria Terribas, i la presidenta d’Amics de la Unesco, Rosa Maria Pujol, han signat el conveni que farà possible el cicle. És un exemple de les moltes activitats  que es generen des de la societat civil.
(Article de Pep Martí a Naciódigital)

PROGRAMA DEL CICLE

1 octubre 2019. Reproducció humana: nous reptes

7 novembre 2019. El misteri del cervell humà

9 gener 2020. Cap on va la genètica?

6 febrer 2020. Qui gestiona les nostres dades de salut?

5 març 2020. Som el que mengem

2 abril 2020. Transhumanisme: l’ésser humà 2.0

7 maig 2020. Envelliment i soledat

4 de juny 2020. Final de la vida: qui decideix per mi?


Les sessions tindran lloc a la seu d’AUB (C/ Mallorca, 207 pral) a les 19h, a excepció de la sessió inaugural de l’1 d’octubre, que tindrà lloc al Palau Macaya (Pg. de Sant Joan, 108, Barcelona). En col.laboració amb la Fundació Víctor Grifols i Lucas (Soci protector d’AUB).

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram