Notícia UNESCO: Article 4

Informe de la UNESCO sobre aprenentatge de joves i d’adults serà llençat per Amèrica Llatina i el Carib

El tercer informe GRALE aborda l’impacte de l’aprenentatge i l’educació dels adults en la salut i el benestar, en la feina, i en el mercat de treball i en la vida social, cívica i comunitària.

El llançament de l’Informe Mundial Sobre l’Aprenentatge i l’Educació d’Adults (GRALE III) en portuguès tindrà lloc el 15 de febrer de 2017 en la capital brasilera, durant un seminari. En aquesta ocasió s’analitzarà el panorama de l’aprenentatge i l’educació d’adults en el món, amb èmfasi en Amèrica Llatina i el Carib, i també a Brasil.

L’esdeveniment tindrà lloc des de les 9 h, a l’Auditori de l’Institut d’Estudis i Investigacions Educatives “Anísio Teixeira” (INEP) i compta amb la cooperació i participació dels representants de l’Institut de la UNESCO per l’Aprenentatge en el decurs de Tota la Vida (UIL), de l’Oficina Regional d’Educació per Amèrica Llatina i el Carib (OREALC/UNESCO Santiago), de l’Institut Nacional de Recerques Educatives “Anísio Teixeira” (INEP) del Brasil i del Ministeri d’Educació brasiler, tots plegats.

La trobada està organitzada per l’Oficina de la UNESCO a Brasília amb l’Associació de la Secretaria d’Educació Continua, Alfabetització, Diversitat i Inclusió (Secadi) del Ministeri d’Educació de Brasil, totes plegades, responsables de la política nacional de l’educació dels joves i adults en aquest país i que en aquesta ocasió presentarà el nou cicle del Programa Nacional “Brasil Alfabetitzat”.

El programa compta amb la presentació de l’informe a càrrec de Werner Mauch, especialista sènior en l’Aprenentatge i l’Educació d’Adults, i Daniele Vieira, oficial del programa, ambdós de la UIL. Seguidament la presentació “Tendències regionals i camins a seguir” per part de la Cecilia Barbieri, directora (a.i) i especialista sènior d’Educació de l’OREALC/UNESCO Santiago. A més María Inés Fini, presidenta de l’INEP, farà una presentació del panorama brasiler sobre aquest tema.

En la segona part de l’esdeveniment, a banda de la presentació del nou cicle del programa “Brasil Alfabetitzat”, es farà pública la Medalla “Paulo Freire edició 2017” (SECADI/MEC), i es profunditzarà en les consideracions sobre l’alfabetització i l’educació dels joves i adults a Brasil.

Programa de l’esdeveniment en castellà

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram