Notícia UNESCO: Article 5

El FC Barcelona reitera el seu suport a la campanya “Sense respecte no hi ha joc”

El president del club de futbol FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha visitat avui la seu de l’UNESCO a París per mostrar el seu suport a la campanya contra la discriminació en l’esport “Sense respecte no hi ha joc”, i explorar possibles vies de col·laboració amb l’Organització.

 

El dirigent de l’entitat esportiva es va reunir durant més d’una hora amb la Subdirectora General de Ciències Socials i Humanes, la Nada Al-Nashif, el Subdirector General de Relacions Externes i Informació, l’Eric Falt, i el Cap de la secció de la Joventut i els Esports, l’Alexander Schischlik. Durant aquesta trobada, Bartomeu va reiterar de nou el suport del FC Barcelona a la campanya divulgativa i de conscienciació Sense respecte no hi ha joc, impulsada per la UNESCO i el grup de comunicació PRISA per lluitar contra el racisme i la discriminació en el futbol. La campanya, llençada a Madrid el 24 de gener, es basa en l’informe de la UNESCO: Color, quin color?, que proveeix d’un conjunt de legislacions, actors-clau i iniciatives que lluiten contra el racisme en el futbol, i presenta recomanacions innovadores per a futures accions en aquesta matèria.

La reunió va servir també per posar en comú els projectes d’ambdues institucions en els àmbits de la cultura i l’educació i explorar possibles acords de cooperació davant el futur a través de la Fundació del FC Barcelona. En aquest sentit, Bartomeu va explicar que les línies del Pla Estratègic de la Fundació FCB 2016-21 estan amb sintonia amb els valors que impulsa la UNESCO. Aquests eixos són l’accés i el reforç de l’educació entre els nois més vulnerables, la prevenció de la violència i el foment de la resolució pacífica dels conflictes –sobretot a través del programa FutbolNet– i la lluita contra l’exclusió social i la discriminació.

“El poder del seu club, el FC Barcelona, és molt important com a model. Amb la seva ajuda i la dels altres clubs igualment compromesos, podrem augmentar la conscienciació al voltant dels valors de l’esport”, va dir la Nada Al-Nashif.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram