Aula de Ciència i Tècnica - Col·loqui: "Intuïcions i evidències en ecologia: el llegat de Ramon Margalef per a un món en canvi"

Aula de Ciència i Tècnica – Col·loqui: “Intuïcions i evidències en ecologia: el llegat de Ramon Margalef per a un món en canvi”

Ramon Margalef (1919-2004) va ser el primer catedràtic d’Ecologia, i un dels científics amb major ascendència a tot l’Estat. Pare de diverses generacions d’ecòlegs a diferents països, va promoure l’estudi de l’ecologia des de perspectives naturalistes i teòriques. La seva visió intuïtiva s’estén al funcionament dels ecosistemes, la diversitat biològica, la importància de l’energia externa, i l’estructura de l’espai, aspectes que encara guien l’estudi dels ecosistemes i la relació d’aquests amb els humans.

El 2019 vam celebrar el centenari del seu naixement, però, per qüestions d’agendes, hem hagut d’esperar fins ara per poder oferir un testimoni de primera mà sobre la seva personalitat i la seva obra.


Col·loqui presentat pel Dr. Sergi Sabater, alumne de Ramon Margalef.

Professor titular al Departament d’Ecologia (1991-2001) de la Universitat de Barcelona.

Des de 2003 és Catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Girona. Adscrit a l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) des de 2009, del qual és Sotsdirector i responsable de l’àrea de Recursos i Ecosistemes.

Ha coeditat diversos llibres i ha publicat més de 250 articles sobre ecologia en revistes científiques internacionals i en altres contribucions. Ha supervisat 21 tesis Doctorals, i la seva recerca s’ha centrat en l’ecologia dels ecosistemes fluvials, especialment sobre els efectes del canvi global, i en particular els relacionats amb l’escassetat d’aigua i l’excés de nutrients, les alteracions hidrològiques, i la presència de substàncies tòxiques.


Dimecres 12 de febrer, a les 18.30 hores, a la seu d’Amics Unesco de Barcelona (C/ Mallorca, 207, pral.).

Activitat gratuïta per a socis i voluntaris (No socis ni voluntaris aportació de 3 €).

Amics de la Unesco de Barcelona

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram