CICLE: "Cinema i psicoanàlisi"

CICLE: “Cinema i psicoanàlisi”

Reprenem aquest espai de cine i psicoanàlisi, a càrrec dels nostres socis Hugo Monteverde i Miquel Compte. Enguany ens presenten un nou cicle:   “SILENCIS, SOROLLS I ESTULTÍCIES”.

Que la societat actual es mou en el soroll de la imatge i la inconsistència del discurs buit és una obvietat. Davant d’això, la pandèmia de la covid va semblar donar un lloc, almenys al principi, al silenci. Però veiem que aquest va convertir un instant en un silenci estult, tot introduint un soroll avortat, encara més gran, en els aplaudiments en finestres i balcons d’Espanya en un “apreci” a uns sanitaris que són al nostre país un dels col•lectius dels més mal pagats d’Europa.
És veritat que aquell ethos epidèmic ens va afectar d’una manera diferent a cadascun de nosaltres, però és una certesa general que el nostre món conegut s’ensorrava de manera incontestable.

Dels sorolls, interiors i exteriors, dels canvis de la nostra època i del silenci, tan necessari, tan escàs i alhora tan difícil de sostenir de vegades, parlarem en els debats posteriors a la projecció de les pel•lícules. Intentarem donar-nos el “tempo” necessari per reflexionar sobre aquestes qüestions en una època en què el soroll va prenent cada vegada més major protagonisme en la insuficiència d’un silenci que no sigui estult. De Cervantes a Borges intentarem introduir el dubte del silenci en els nostres debats.

Hi ha previstes quatre sessions, amb la projecció de les següents pel·lícules :

Birdman, d’Alejandro González Iñárritu. 18 de febrer de 2022.
Lost in Translation, de Sofia Coppola. 18 de març de 2022.
Cold War, de Pawel Pawlikovski. 22 d’abril de 2022.
El cuento de las comadrejas, de Juan José Campanella. 20 de maig de 2022. FITXA TÈCNICA. CONFIRMAR ASSISTÈNCIA AQUÍ


Amics de la Unesco de Barcelona

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram