Cicle "Espais de reflexió en Bioètica"

Cicle “Espais de reflexió en Bioètica”

Us convidem a aquest webinar del cicle de conferències que organitzem amb la Fundació Víctor Grífols i Lucas, emmarcat dins els nostres Espais de reflexió, dedicat a debatre amb profunditat sobre temes vinculats a la bioètica.

En aquesta ocasió, Pere Puigdomènech, investigador del  Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), impartirà la conferència “Som el que mengem.

Aviat farà 160 anys que Ludwig Feuerbach va escriure un assaig que conté aquesta afirmació (Som el que mengem) en la que tractava d’insistir en la importància essencial del fet de menjar des de la seva pròpia perspectiva filosòfica.

En aquest any 2021 els gairebé 8000 milions d’humans que vivim en la nostra societat tecnològica i globalitzada hem de continuar menjant cada dia, com ho feien els nostres avantpassats que van sortir d’Àfrica fa 100000 anys, i necessitem essencialment els mateixos nutrients. Accedir a un menjar suficient, segur i saludable és un dels nostres objectius essencials que hem de fer també d’acord amb la nostra cultura. Al mateix temps cal que el que necessitem per menjar es produeixi i arribi a prop nostre per poder accedir-hi.

La presentació i el debat posterior tindrà com objecte discutir com resolem els reptes bioètics que aquestes exigències plantegen a la nostra societat i què cal fer per reduir el seu impacte sobre l’entorn global. 


Dimecres 10 de març, a les 18:30 h.
ON LINE a través de la plataforma ZOOM

Inscripcions obertes al següent enllaç:

https://uvic-cat.zoom.us/webinar/register/WN_D-5zG-pGRGqZzpCPJATihw


Pròximes sessions:

14 d’abril: “Envelliment i soledat”, a càrrec de Mercè Pérez Salanova.

12 de maig: “Final de la vida: qui decideix per mi?”, a càrrec de Núria Terribas Sala.

Entitat col·laboradora:

ON LINE

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram