Cicle "Pedagogia compartida: Catalunya i Occitània" (CONFERÈNCIA AJORNADA)

Cicle “Pedagogia compartida: Catalunya i Occitània” (CONFERÈNCIA AJORNADA)

Conferència “Les Calandretas, escoles occitanes immersives i obertes al plurilingüisme.”

A càrrec del Sr. Patrici Baccou, director d’APRENE.


A conseqüència dels danys causats al transport ferroviari pels esdeveniments meteorològics del 23 d’octubre, no podrà viatjar a Barcelona el conferenciant previst per la pròxima sessió del cicle “Pedagogia compartida” del dia 7 de novembre, Patrici Baccou, per la qual cosa ens veiem obligats a ajornar la seva conferència a una altra data, encara per determinar. 


Aquesta conferència vol apropar el públic a les metodologies didàctiques que s’han fet servir a les escoles immersives Calandreta des del seu origen els anys 70 fins ara, com la seva evolució. Les Calandretas tenen un projecte pedagògic molt ambiciós amb una filosofia molt arrelada en la transmissió de valors de cooperació i de resolució de conflictes a l’aula, on s’evita la imposició de criteris arbitraris per part del professorat i de l’equip directiu, així com la implicació associativa dels pares.

Dijous 7 de novembre. Lloc i hora per determinar.


Aquest cicle de conferències és el segon que organitza Amics de la Unesco de Barcelona sobre Occitània, aquest cop amb motiu de la proclamació per part de l’ONU del 2019 com Any Internacional de les Llengües minoritzades.

Veure tota la PROGRAMACIÓ aquí

Accés lliure. Aforament limitat, es recomana reserva d’assistència al telèfon 934520552 o a info@amicsunescobarcelona.cat


Resum de les 6 sessions:

  1.  Romanicitat de l’occità (17 d’octubre de 2019). / Seu d’AUB (C/ Mallorca, 207, pral.), a les 19 hores.
  2.  Dificultats d’acquisió lingüística als instituts i col·legis de Montpelhièr. Metodologies de recerca per valorar el grau de transmissió de l’occità en l’àmbit escolar (24 d’octubre de 2019). / Seu d’AUB (C/ Mallorca, 207, pral.), a les 19 hores.
  3. Les Calandretas, escoles occitanes immersives i obertes al plurilingüisme (7 de novembre de 2019). / CONFERÈNCIA AJORNADA
  4. Les contribucions del CAOC a les relacions catalanooccitanes en l’àmbit educatiu (14 de novembre de 2019). / Centre Cívic Casa Golferichs (Gran Via de les Corts Catalanes, 491), a les 19 hores.
  5. Les contribucions mútues entre l’Escola Catalana i l’Occitana a partir de la instrumentació pedagògica (21 de novembre de 2019). / Centre Cívic Casa Golferichs (Gran Via de les Corts Catalanes, 491), a les 19 hores.
  6. El futur de l’ensenyament a Catalunya i a Occitània: reptes per a un aprenentatge col·laboratiu en un món de canvis socials i tecnològics per al s. XXI (28 de novembre de 2019). / Seu d’AUB (C/ Mallorca, 207, pral.), a les 19 hores.
  7. Les Calandretas, escoles occitanes immersives i obertes al plurilingüisme (12 de desembre de 2019). / Seu d’AUB (C/ Mallorca, 207, pral.), a les 19 hores. CONFERÈNCIA QUE ES VA AJORNAR EL PASSAT 7 DE NOVEMBRE

AMB EL SUPORT DE