Col·loqui "Jugant amb els bioelements de la Taula Periòdica i la nostra alimentació" (Aula de Ciència i Tècnica a AUB)

Col·loqui “Jugant amb els bioelements de la Taula Periòdica i la nostra alimentació” (Aula de Ciència i Tècnica a AUB)

Podeu veure la PROGRAMACIÓ aquí

Col·loqui del Cicle Aula Ciència i Tècnica: “Jugant amb els bioelements de la Taula Periòdica i la nostra alimentació”.
L’ONU va proclamar el 2019 com a Any Internacional de la Taula periòdica dels elements químics. Això es una oportunitat per reforçar la relació entre la química, la bioquímica i l’alimentació. Els bioelements són aquells elements químics que formen part dels éssers vius. Fins a un 99% de la massa cel·lular està constituïda pels primaris, C (carboni), H (hidrogen), O (oxigen) i N (nitrogen). Els secundaris, S, P, Mg, Ca, Na, K, Cl hi formen part en menys de l’1%. Es presenten tres jocs de taula per aconseguir que augmenti el interès sobre els bioelements. Es tractarà la seva importància en el nostre organisme i en la nostra alimentació (a on es troben, com els podem obtenir,…).


A càrrec de Josep Maria Fernández Novell,  Llicenciat en Química i  Doctor en Bioquímica per la Universitat de Barcelona. Actualment és professor del Departament de Bioquímica i Biomedicina Molecular de la Universitat de Barcelona i Vicedegà del Col·legi Oficial de Químics de Catalunya. Una de les seves prioritats és la divulgació de la química, de la ciència en general, a tots els nivells i amb molt de gust respondrà a les preguntes dels assistents.
Dimecres 13 de novembre, a les 19:15 hores, a la seu d’Amics Unesco de Barcelona (C/ Mallorca, 207, pral.). Aportació: 3 € (socis i voluntaris AUB gratuït).

Amics de la Unesco de Barcelona