Coneguem l'ONG "HealthUsNepal"

Coneguem l’ONG “HealthUsNepal”

El 1989 un nen nepalès de 6 anys és adoptat per un matrimoni de Girona, on va a viure.
No torna al seu país fins que té 18 anys aprofitant unes vacances escolars. En acabar els estudis de Medicina a la Universitat de Barcelona, treballa un any en un hospital de Katmandú i llavors decideix que ha de tornar al seu país, a l’apartada regió d’Hamla on va néixer, per ajudar els seus habitants que no disposen d’assistència sanitària. Uns mesos més tard, acaba l’especialitat d’Anestesiologia a l’Hospital Arnau de Vilanova, a Lleida.
Ara ja fa 2 anys que en Marc Boix Bruguera és a Simikot (capital d’Hamla), on ha muntat una farmàcia. Les medecines han d’arribar en avioneta, no hi ha carreteres. Harka Singh Bhandari és el seu nom nepalès i es desplaça també a altres localitats com Kumlika (on ha obert un petit CAP) o Takla, el seu poble natal de 150 habitants, sense aigua, ni llum, ni sanitaris a les cases.


ONG d’acció directa fundada amb l’ajut de familiars i amics, que té per missió proporcionar el suport necessari; humà, logístic i financer, per continuar la gran labor que en Marc i els seus actuals ajudants estan desenvolupant.

web HEALTHUSNEPAL

blog HEALTHUSNEPAL

Dilluns 16 de desembre, a les 19 hores, el Sr. Ramon Boix, pare adoptiu d’en Marc, ens ampliarà i ens actualitzarà la informació sobre aquesta ONG


Fotografies de la construcció del centre de Kumlika i d’en Marc aportant-hi materials

Amics de la Unesco de Barcelona