QUÈ ÉS LA UNESCO

logo UNESCO png

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) va néixer el 16 de novembre de 1945. La seva missió és construir la pau en la ment dels homes mitjançant l’educació, la cultura, les ciències naturals i socials i la comunicació.

El nucli central de la seva actuació és la defensa dels drets humans i dels drets dels pobles i de les cultures.

La UNESCO treballa per a crear condicions favorables al diàleg entre civilitzacions, cultures i pobles i per a què aquest diàleg es basi en el respecte pels valors comuns. El món necessita de forma urgent perspectives que permetin assolir un desenvolupament sostenible que respecti els drets humans i permetin vèncer la pobresa. Tot això constitueix el centre de la missió i de les activitats de la UNESCO.

 

 

UNESCO París


PATRIMONIS DE LA HUMANITAT

logo Patrimoni Mundial UNESCO

El patrimoni és el llegat que rebem del passat, el que vivim en el present i el que transmetem a les generacions futures.

El nostre Patrimoni cultural i natural és una font insubstituïble de vida i inspiració. Llocs com el parc de Serengueti a l’Àfrica oriental, les Piràmides d’Egipte, la Gran Barrera de Corall a Austràlia i les catedrals barroques d’Amèrica Llatina conformen el nostre Patrimoni.

El Patrimoni Mundial pertany a tots els pobles del món, independentment del territori on estan ubicats. La plasmació d’aquesta realitat està en el tractat internacional anomenat Convenció Sobre la Protecció del Patrimoni Cultural i Natural Mundial, adoptada per la UNESCO l’any 1972.

Llistat dels Patrimonis de la Humanitat per països

UNESCO París

El patrimoni català

10 claus per comprendre el Patrimoni