QUÈ ÉS LA UNESCO

logo UNESCO png

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) va néixer el 16 de novembre de 1945. La seva missió és construir la pau en la ment dels homes mitjançant l’educació, la cultura, les ciències naturals i socials i la comunicació.

El nucli central de la seva actuació és la defensa dels drets humans i dels drets dels pobles i de les cultures.

La UNESCO treballa per a crear condicions favorables al diàleg entre civilitzacions, cultures i pobles i per a què aquest diàleg es basi en el respecte pels valors comuns. El món necessita de forma urgent perspectives que permetin assolir un desenvolupament sostenible que respecti els drets humans i permetin vèncer la pobresa. Tot això constitueix el centre de la missió i de les activitats de la UNESCO.

 

 

UNESCO París


PATRIMONIS DE LA HUMANITAT

logo Patrimoni Mundial UNESCO

El patrimoni és el llegat que rebem del passat, el que vivim en el present i el que transmetem a les generacions futures.

El nostre Patrimoni cultural i natural és una font insubstituïble de vida i inspiració. Llocs com el parc de Serengueti a l’Àfrica oriental, les Piràmides d’Egipte, la Gran Barrera de Corall a Austràlia i les catedrals barroques d’Amèrica Llatina conformen el nostre Patrimoni.

El Patrimoni Mundial pertany a tots els pobles del món, independentment del territori on estan ubicats. La plasmació d’aquesta realitat està en el tractat internacional anomenat Convenció Sobre la Protecció del Patrimoni Cultural i Natural Mundial, adoptada per la UNESCO l’any 1972.

Llistat dels Patrimonis de la Humanitat per països

UNESCO París

El patrimoni català

10 claus per comprendre el Patrimoni

 

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram