XIV CERTAMEN LITERARI ESCOLAR EN LLENGÜES D'ORIGEN

Amics UNESCO Barcelona promou des de fa catorze anys aquest certamen literari adreçat a tots els infants i adolescents de Catalunya amb la voluntat d’ajudar a conèixer, respectar i valorar la diversitat cultural i lingüística dels alumnes de les nostres escoles.

Tenint sempre de referència els principis fundacionals de la nostra entitat,  el foment de la cultura, del diàleg i de la pau, el certamen proposa a cada edició un tema que propicia la reflexió, incentiva la curiositat per a conèixer  i vehicula la creativitat literària dels nens i  nenes participants.

En una realitat cada cop més plural i multicultural com és la  nostra, cal enfortir el vincle entre les diverses cultures d’origen i la cultura de la societat d’acollida. Així mateix també hem de fer possible que  els alumnes nouvinguts tinguin l’oportunitat de fer conèixer i de compartir la riquesa cultural que els és pròpia. És  per això que els escrits es  presenten en qualsevol llengua d’origen dels participants alhora que en català. Cal remarcar que des de la seva primera edició ja s’ha donat veu a més de trenta llengües.

El Certamen Literari Escolar en Llengües d’Origen té la vocació de ser una eina més que posem a disposició dels mestres  per tal que els nostres infants i joves creixin fent-se seus els valors necessaris perquè el dia de demà la nostra societat esdevingui una societat més formada, més plural, més lliure i més justa.


Ja hem entrat a l’etapa final del XIV Certamen Literari Escolar en Llengües d’Origen. En l’edició d’enguany hem plantejat un tema associat a la comunicació intergeneracional i els treballs han estat un reflex de la nostra societat, com no podia ser d’una altra manera: tothom, petits i grans en treuen profit de les noves i modernes tecnologies.

No hi ha dubte que Internet, el mòbil, les xarxes socials, etc., permeten comunicar-se amb la família allunyada, mantenir-se en contacte amb la més propera i amb els amics i tot d’una manera immediata, fins i tot visualment; però també voldríem ressaltar que la tecnologia, com han expressat alguns treballs, no ens pot fer oblidar els mecanismes de comunicació més primitius i més propers: el contacte humà, el petó i l’abraçada.

Però això ja ho descobrirem el dia 31 de maig, el dia de la cloenda del Certamen al Casinet d’Hostafrancs, ubicat al carrer del Rector Triadó 53, de Barcelona (veure mapa aquí).

L’acte començarà a les 10 hores, tot i que el procés de recepció de les escoles s’iniciarà mitja hora abans, és a dir, a les 9,30. Us hi esperem!!!


FOTOGRAFIES de l’acte de lliurament dels premis de la passada edició

 

 

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram